Het proces om een houten vloer te laten renoveren bestaat uit een aantal fases:

1. Houten vloer schuren (3x)

Eerste schuurgang

De eerste schuurgang is met korrel 40 om de vloer vlak te schuren en de vervuiling/verkleuring er af te halen.

Tweede schuurgang

Hierna wordt de vloer geschuurd met korrel 80 om de laatste vuilresten te verwijderen en de schuursporen van de eerste schuurgang weg te halen. Dan schuren we de kanten. Dit gebeurt met korrel 40-60 of 80, afhankelijk van de vloer.

Derde schuurgang

Daarna schuren we de overgang van de grote parketschuurmachine en de kantenschuurmachine met een handschuurmachine weg. Indien aanwezig worden dan de V groeven gefreesd en indien van toepassing nieuwe plinten gemonteerd. De gehele vloer wordt dan met een roterende schuurmachine afgeschuurd met korrel 80 of 100

Tot slot

Als dit klaar is, polijsten we de vloer, stofzuigen we en werken we de vloer af met olie of lak

2. Vloer oliën of lakken

Vloer oliën

Parket oliën gebeurt in tegenstelling tot lakken maar 1 maal. Wél gaan we diverse malen over de hele vloer heen met de machine om ervoor te zorgen dat de vloer in zijn geheel is verzadigd van de parketolie.

Een van de voordelen van een parket olievloer is dat hij er natuurlijker uitziet als een gelakte vloer (mits de juiste olie gebruikt is). Een goed geoliede vloer heeft minder onderhoud nodig dan een gelakte vloer.

Vloer lakken (3x)

We gebruiken 3 laklagen om uw parket weer mooi eruit te laten zien.

Parket lakken, eerste laag

De eerste laag lak is doorgaans een grondlak. Deze bindt de houtvezels en zorgt ervoor dat de toplaag van het hout verdicht.

Parket lakken, tweede laag

Na circa 1 uur brengen we de eerste laklaag met een roller aan in de lengterichting van het hout. Deze laag moet minimaal 12 uur drogen.

Parket lakken, derde laag

Na minimaal 12 uur drogen polijsten we de vloer om de opstaande houtvezels weg te halen, stofzuigen we en lakken wij het af.

Gemiddeld komt er 1 liter lak per 3 m2 op de vloer met de drie lagen. Lak is te verkrijgen in een invisible look, mat, zijde glans en hoog glans.

Heeft u vragen? Neem gerust contact op